Terug

Volg Hart van Nederland

Vanaf woensdag kleurt deel Nederland weer wit, maar daarmee komt ook gevaar

Weerbericht

24 jan 2023, 14:49

De nacht van woensdag op donderdag kan een gevaarlijke nacht worden door de combinatie van regen, sneeuw en koude temperaturen. Volgens Weer.nl zal het afhangen van kleine details hoe ernstig de situatie precies zal zijn.

Het weer blijft de komende dagen voornamelijk grijs en kil. Op woensdagmiddag komt er echter een front aan bij onze noordwestkust, dat in de avond en nacht het land zal overgaan. In eerste instantie zal het beginnen met regen, maar in het zuidoosten, waar het al koud is, zal de regen snel overgaan in sneeuw. Hierdoor kan er gladheid ontstaan, met een laagje sneeuw van een paar centimeter. In Limburg zou dit zelfs tot 5 centimeter kunnen oplopen.

Bekijk hier hoe de sneeuw zich in de nacht van woensdag op donderdag over Nederland neerdaalt:

Sneeuw in de nacht van woensdag op donderdag
0:20
Sneeuw in de nacht van woensdag op donderdag

Gladheid

Halverwege de nacht zal het in het noordwesten weer droog worden, maar hierdoor kunnen er nieuwe problemen ontstaan. Door de felle opklaringen zullen de temperaturen snel dalen, waardoor de sneeuw die gevallen is kan gaan opvriezen. Dit kan leiden tot gladheid op de wegen.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te rijden en rekening te houden met de weersomstandigheden. Houd de weerberichten in de gaten en volg eventuele adviezen van de weerdiensten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.