Terug

Volg Hart van Nederland

Prima terrasweer met zon en hoge temperaturen in aantocht

Weerbericht

12 mei 2023, 11:06

Na regen komt zonneschijn en dat is dit weekend ook echt het geval. Met temperaturen tot wel 23 graden, kan dit weekend de barbecue weer aan en de zwembroek uit de kast. Al liggen onweersbuien op de loer en wordt het volgende week kouder en kouder.

Het weer lijkt een omslag te hebben gemaakt en dus zijn we eindelijk verlost van de kou en de regen. Al is dat op vrijdag nog niet het geval. Wolkenvelden trekken nog over het land en in de middag kunnen lokaal nog onweersbuien voorkomen.

Zonnig weer

De temperatuur stijgt dan al tot boven de twintig graden en op zaterdag blijft het dan ook op de meeste plaatsen droog. En dus ligt een dagje strand in het verschiet en is het smeren, smeren en nog eens smeren. in het zuidoosten van het land moet je er extra lang van gaan genieten, want in de middag kunnen daar regen- en zelfs onweersbuien voorkomen.

Die trend zet zich op Moederdag voort als regen de zon weer naar de achtergrond doen verdwijnen en niet alleen in het zuiden er veel neerslag kan worden verwacht. Ondanks dat blijven de temperaturen boven de twintig graden en wordt het lekker zomers weer.

Kouder en natter

Na het weekend gaan de temperaturen omlaag en is er kans op veel neerslag. De zomerjas kan dan weer want op de meeste plaatsen wordt het niet warmer dan 15 graden. Buien van regen en onweer trekken over het land en dus hoeft de tuin niet worden besproeid.

De zon breekt later in de week weer door en er wordt een zomerse Hemelvaart verwacht. Juich vooral niet te vroeg, want een fikse bui ligt op de loer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.