Terug

Volg Hart van Nederland

Sneeuwpret in Nederland: heel het land kan wit worden

Weerbericht

7 mrt 2023, 08:36

Het is nog winter in Nederland, zo lijkt het wel. Nadat het gisteren op sommige plekken al wit werd, blijven we de komende dagen te maken hebben met een wisselvallige periode met sneeuw, regen en vorst, zo voorspelt Weer.nl. Vooral in het zuiden van Nederland kan het flink gaan sneeuwen, maar ook in het noorden kunnen we ons wederom verheugen op een witte wereld.

De koude lucht uit het noorden trekt Nederland binnen en wordt vermengd met zachte lucht uit het zuiden. De overgangszone tussen deze twee luchtsoorten bevindt zich in het midden van het land. Hierdoor is er veel energie in de atmosfeer en kan er flink wat sneeuw vallen, zo legt Dennis Wilt uit in het weerbericht:

Weerbericht dinsdag 7 maart 2023
1:32
Weerbericht dinsdag 7 maart 2023

In de loop van de ochtend wordt het al grotendeels wit in het midden van het land. En als de koude lucht in de loop van de dag vanuit het noorden steeds meer in aanraking komt met de neerslag in het zuiden, zal de regen op meer en meer plaatsen in natte sneeuw overgaan. Vooral op hogere delen van de Veluwe, in de oostelijke helft van Brabant en delen van Zuid-Limburg kan het zelfs wit en plaatselijk glad worden. Ook in het noorden worden sneeuwbuien verwacht.

Zon in het noorden

Woensdag zal het in de zuidelijke helft van Nederland bewolkt zijn en perioden met sneeuw geven. In het noorden zal de zon zich vaker laten zien en blijft het droog, op een lokale sneeuwbui na. In het zuiden kan het kwik nauwelijks boven het vriespunt uitkomen en in het noorden kan het nog tot 5 of 6 graden stijgen.

Donderdag overdag is het lange tijd droog en komt eerst de zon er geregeld door. Later neemt de bewolking weer toe en vanaf de avond kan het vanuit het zuidwesten gaan regenen. Alleen in het noorden is er dan nog kans op natte sneeuw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.