Terug

Volg Hart van Nederland

Winter wonderland op de Veluwe: 'Kom maar door met die Elfstedentocht!'

Weerbericht

27 nov 2021, 17:52

Vanuit alle windstreken zijn zaterdag mensen naar de Veluwe getrokken om te genieten van het idyllische winter wonderland. Waar op de meeste plekken de sneeuw in de loop van de ochtend wegsmolt, bleef het op de Veluwe tot in de middag liggen. "Na het bericht van gisterenavond is dit wel heel fijn!"

Een cadeautje, zo noemen de meeste mensen het die zaterdagmiddag over de Veluwe trekken. "Er ligt zoveel sneeuw! Ben er nog niet op voorbereid, maar het ziet er zo mooi uit. Echt een bonus", laat een van de wandelaars weten. "Het is prachtig die sneeuw, echt super! De eerste sneeuw van Nederland", vertelt een ander enthousiast.

'Natte douche'

"We komen helemaal vanuit Vught hiernaartoe en zaten vanochtend al in een sneeuwstorm!", vertelt een bezoeker opgetogen. "Ik word hier heel blij van! We hadden een slee mee moeten nemen." Toch ontsnapte ook de Veluwe niet aan de dooi. "De sneeuw valt af en toe van de bomen, dan krijg je een natte douche", vertelt een natuurliefhebber.

"Het is een goede aankondiging van een lekkere winter", voegt zijn wandelmaatje eraan toe. Als het aan Weer.nl ligt krijgt hij gelijk en kunnen we ons opmaken voor een koude winter met langdurig winterweer. De strenge winter van 1963 zal zich waarschijnlijk niet herhalen, maar "de komende winter zal er een worden die we ons nog lange tijd zullen herinneren", aldus de meteorologen. De wandelaars op de Veluwe hopen maar op één ding: "Kom maar door met de Elfstedentocht!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.