Terug

Volg Hart van Nederland

Saharazand in aantocht, dat wordt weer autowassen

Weerbericht

15 feb 2023, 21:54

Het zonnige weer van de afgelopen tijd maakt komende dagen plaats voor onstuimige omstandigheden. Donderdag is er veel bewolking en de regen in de ochtend kan volgens Weeronline ook wat Saharazand bevatten. Vrijdag wordt het onstuimig en is er kans op zware windstoten. De temperatuur zit wel in de dubbele cijfers met waarden van 11 tot 14 graden.

Het belooft donderdag regenachtig weer te worden waarbij zelfs wat Saharastof kan zitten. Dit hele fijne zand uit de Sahara kan vieze auto's en tuinmeubelen opleveren, aldus het weerbureau. Het wordt zo'n 9 tot 11 graden en er staat een aantrekkende zuidwestenwind.

In de nacht naar vrijdag wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog, zo meldt Weer.nl. Het is zeer zacht met minima van 6 graden in het noorden tot 11 graden in Zeeuws-Vlaanderen.

Ook vrijdag is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen of motregen. De actiefste neerslag trekt vrijdag pas in de avonduren over ons land. Dit keer trekt de wind er ook behoorlijk bij aan. Het kan zo wat guur aanvoelen, en dat ondanks de temperaturen: het wordt 10 graden op de Wadden en 14 graden in het zuiden. Normaal is het in deze tijd van het jaar zo'n 6 a 7 graden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.