Terug

Volg Hart van Nederland

Na zomerse zaterdag komt weersomslag, stevige (onweers)buien verwacht

Weerbericht

7 apr 2024, 10:31

Na de eerste zomerse dag van het jaar zaterdag is het op zondag misschien weer even wennen aan de wat lagere temperaturen. Maar ook deze dag belooft een mooie, zonnige dag te worden. Vanaf maandag is het handig om je weerapp in de gaten te houden als je naar buiten gaat, zegt meteoroloog Robert de Vries.

Hoewel het niet zo warm wordt als gisteren, kun je ook vandaag met een gerust hart genieten van de zon. "In het noordwesten is het in de ochtend erg zonnig en in het oosten is er nog wat meer bewolking, maar overal blijft het 's ochtends droog met temperaturen van zo'n 12 tot 16 graden", aldus De Vries.

Zondagmiddag wordt het nog warmer. In het oosten en zuidoosten wordt het zo'n 20 graden en breekt de zon door en in het westen wordt het een graad of 16. Aan de kust waait wel een krachtige wind vanuit het westen. "Later op de zondag komt er meer bewolking vanuit het zuiden ons land over gewaaid en kan er in het zuidoosten een beetje regen vallen, maar grote hoeveelheden regen hoef je niet te verwachten."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Wisselvallig met onweer

"Zondag op maandagnacht wordt het 7 tot 13 graden en ontstaat er in het midden en het westen van het land mist, waar je maandagochtend nog wat van zal zien", zegt De Vries. Maar ook op maandag breekt daarna de zon door en houden we het zomerse weer nog een beetje vast met 16 tot 22 graden. Maandagmiddag slaat het weer om. Er worden stevige buien verwacht, mogelijk ook met onweer en windstoten.

"Na die stevige buien stroomt er wat minder zachte lucht het land in, dus dinsdag en woensdag kelderen de temperaturen naar zo'n 13 graden. Dat lijkt misschien koud, maar dat zijn eigenlijk normale temperaturen voor deze tijd van het jaar. Het wordt wisselvallig, maar wees gerust: er is ook de komende week nog ruimte voor de zon."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.