Terug

Volg Hart van Nederland

Polonaise zonder poncho? Dit wordt het weer tijdens carnaval

Weerbericht

11 feb 2023, 17:07

Moet je dit jaar een paraplu meenemen naar de optocht? Of een poncho aan tijdens de polonaise? De weersvoorspelling voor carnaval ziet er voorzichtig positief uit, dus leg dat carnavalspekske zonder winterjas maar alvast klaar.

Begin volgende week krijgen we te maken met zonnig, rustig en droog weer, meldde Weer.nl eerder al op zaterdag. De middagtemperaturen op dinsdag en woensdag zien er zelfs zo goed uit, dat we het kunnen hebben over lenteachtige temperaturen met dubbele cijfers.

Vanaf donderdag krijgen lagedrukgebieden echter meer invloed op het weer. In de laatste weermodellen is te zien dat een lagedrukgebied van Schotland naar Scandinavië zorgt voor kans op regen op donderdag en vrijdag. De grootste kans daarop is voor donderdagavond, in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend.

Vrijdagavond in de nacht naar zaterdag lijkt het een stuk droger te blijven. Een fijne bijkomstigheid voor de carnavalsvierders die die nacht al hun eerste (of tweede) feestje vieren.

Koud wordt het zeker niet, met een graad op 10. Wel lijkt de wind op vrijdag kort wat toe te nemen, maar de kans op zware windstoten is minimaal.

En in het weekend?

Dan naar het weekend. Op zaterdag begint de dag droog met een paar opklaringen. Het wordt rond de 8 tot 9 graden. Aan het einde van de dag stijgt de kans op regen weer. Daarom is een regenponcho in de nacht van zaterdag op zondag wel handig.

Op zondag kan je die echter weer thuis laten, want zondag lijkt het droog te blijven overdag. Ook die dag wordt het rond de 9 graden.

Na het weekend droog

Het is nog ver weg, maar het lijkt erop, op basis van de huidige weermodellen, dat het na volgend weekend weer droger wordt. Dat komt door een hogedrukgebied in de buurt van de Britse Eilanden of net ten zuiden van Nederland. Daardoor kan de zon tevoorschijn komen en stijgt de temperatuur 's middags naar ongeveer 10 graden.

Omdat het nog even duurt tot carnaval, kunnen de weersvoorspellingen natuurlijk nog een beetje schuiven. Maar het lijkt erop dat de kans op droog weer het grootst is tijdens de vrijdagavond, zaterdagochtend- en middag en na het weekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.