Terug

Volg Hart van Nederland

Ouderen getrakteerd op ijsjes en voetenbad in verpleeghuis: 'Alle eendjes zwemmen in het water!'

Ouderen getrakteerd op ijsjes en voetenbad in verpleeghuis: 'Alle eendjes zwemmen in het water!'

Weerbericht

19 juli 2022, 20:48

De bloedhitte is voor niemand een pretje, maar voor ouderen kunnen deze uitzonderlijke temperaturen ronduit gevaarlijk zijn. En dus worden ze dezer dagen extra goed in de gaten gehouden én extra verwend, met een heerlijk verkoelend voetenbad en ijsje.

Buiten komen de bewoners van verzorgingshuis Floriadehof in Zoetermeer dinsdagmiddag absoluut niet. Terwijl de thermometer dik 35 graden aangeeft, zitten zij lekker koel binnen. Maar het briesje van de airco is op zo'n snikhete dag niet genoeg en daarom heeft het personeel alles uit de kast getrokken om voor verkoeling te zorgen.

Nationaal Hitteplan

Vanwege de hoge temperaturen geldt sinds maandag het Nationaal Hitteplan in ons land. Iedereen wordt daarnaast opgeroepen om een oogje in het zeil te houden bij kwetsbare groepen, zoals ouderen. De hitte kan namelijk voor gezondheidsproblemen zorgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Als er niet goed wordt opgelet kan de hitte zelfs levensgevaarlijk zijn. "Ouderen vormen de kwetsbaarste groep, omdat zij hun lichaamstemperatuur slechter onder controle kunnen houden en minder snel een dorstgevoel hebben", waarschuwt gezondheidsdienst RIVM. Dit kan leiden tot uitdroging of nog erger: een hitteberoerte.

En dus draait het ook in verpleeghuis Floriadehof dinsdag om één ding: het hoofd koel houden. "Hartstikke leuk", aldus één van de bewoners. "Wat dacht jij dan? Daarom kom ik hierheen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.