Terug

Volg Hart van Nederland

Opvallend veel wind, soms zelfs stormachtig

Weerbericht

31 mrt 2023, 10:05

Het belooft een gure vrijdag te worden. Na een regenachtig begin in het hele land zal in de middag vooral in het midden en zuiden veel regen vallen. Daarbij is er sprake van harde wind, met mogelijk zelfs stormachtige omstandigheden.

Volgens meteorologen van Weer.nl is de wind opvallend. Er is kans op windkracht 7 aan de kust. In Zeeland is zelfs korte tijd een stormachtige wind van windkracht 8 niet helemaal uit te sluiten. In het binnenland wordt de wind ook vrij krachtig, windkracht 5. Verder naar het noorden is het wat rustiger. Het wordt vrijdagmiddag 12 graden en daarmee is het nog steeds zacht voor eind maart.

Zondag klaart het op

Zaterdagochtend blijft het bewolkt en er valt wat regen. In de middag kan het in het noorden weer droog worden, in het midden en zuiden gebeurt dat pas in de loop van de avond. Verder schommelen de temperaturen tussen 9 en 11 graden.

Zondag lijkt zijn naam eer aan te doen. Overdag wordt het namelijk vrij zonnig en voor het eerst sinds lange tijd lijkt het overal droog te blijven. De temperatuur ligt tussen 8 en 10 graden, maar de stevige wind maakt het voor het gevoel wel extra koud.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.