Terug

Volg Hart van Nederland

Onweer, hagel en harde wind: code geel in meerdere provincies

Weerbericht

24 mrt 2023, 13:33

Het KNMI waarschuwt vrijdag voor mogelijk gevaarlijk weer in meerdere provincies. Vanaf ongeveer 14.00 uur is er in het zuidoosten en oosten kans op onweersbuien, hagel en windstoten van 60 kilometer per uur.

De weerswaarschuwing geldt voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Bij code geel worden mensen aangeraden om alert te zijn. "Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is", aldus het meteorologisch instituut.

Zaterdag ook code geel

Voor zaterdag heeft het KNMI code geel afgegeven voor Friesland, Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zijn er in de kustprovincies zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 kilometer per uur, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 kilometer per uur. Later in de middag verdwijnen de zware windstoten weer.

Bekijk de precieze weersverwachting:

Weerbericht vrijdag 24 maart
1:29
Weerbericht vrijdag 24 maart

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.