Terug

Volg Hart van Nederland

Strenge kou op komst: kans op temperaturen van min 10 graden

Weerbericht

11 dec 2022, 10:46

Na dagen van nachtvorst wordt het ook volgende week flink koud. De komende dagen blijft het in de nachtelijke uren volop vriezen met woensdag als uitschieter: die nacht zou het kwik zelfs kunnen dalen tot min 10 graden.

Het was vandaag ook al bibberen in de vroege uren. In de loop van de dag is er lokaal kans op een vlokje natte sneeuw. In de middag blijft het overwegend grijs, maar waarschijnlijk blijft het wel droog. De temperatuur heeft grote moeite zichzelf omhoog te krikken; het wordt dan ook niet warmer dan maximaal 3 graden. Komende nacht wordt het wederom erg koud met lokaal tot min 7 graden. Houd maandagochtend dus rekening met het krabben van je autoruiten.

Dit gure weer blijft tot aan woensdag aanhouden. Overdag ligt de temperatuur net boven het vriespunt, in de nacht een aantal graden eronder. Er is kans op mist, het zal overwegend droog blijven.

Diep onder het vriespunt

Wat het weer ons woensdag brengt, is nog even onzeker. In het ergste geval kan het flink gaan vriezen, legt meteoroloog Jelmer van der Graaff van weer.nl uit. “Wanneer de naderende storing zuidelijk uitvalt, dan zorgt dat voor brede opklaringen. Daardoor zal het flink afkoelen tot min 10 graden. Wanneer de storing noordelijker uitvalt, dan is er meer bewolking. Hierdoor zal het minder hard afkoelen."

Overdag zal de temperatuur wederom ongeveer rond het vriespunt uitkomen. Vooral in het zuiden is gedurende de dag een kleine kans op sneeuw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.