Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders vergapen zich aan supermaan: 'Staat er mooi bij'

Nederlanders vergapen zich aan supermaan: 'Staat er mooi bij'

Weerbericht

14 juni 2022, 07:55

Afgelopen nacht was een bijzonder natuurfenomeen zichtbaar in Nederland: een heuse supermaan. Tal van Nederlanders zetten speciaal hiervoor hun wekker en deelden hun foto's van de maan via social media.

Een supermaan is eigenlijk gewoon een volle maan, maar omdat hij in zijn eivormige baan om de aarde net iets dichterbij de aarde staat dan normaal, lijkt hij circa zes of zeven procent groter. Ook lijkt hij helderder.

Als de supermaan in dit seizoen plaatsvindt, wordt hij ook wel een 'superaardbeienmaan' genoemd. Het is namelijk ook de start van het aardbeienseizoen.

Veel Nederlanders trokken gewapend met camera (of smartphone) naar buiten om de maan vast te leggen. "Hij staat er mooi bij", laat Roel weten via Twitter. Sanne vertelt na het zien van de maan snel weer verder te slapen: "Maantje gezien, oogjes toe."

Nóg een nacht supermaan

Heb jij de supermaan maandag gemist? Komende nacht is het weer raak. Dinsdagavond komt de maan om 22.40 op in het oosten van het land. In het westen komt hij op om 22.45. Wil je 'm zien, zorg dan dat je klaar zit, na dinsdagnacht is het gedaan met de supermaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.