Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland zet zich schrap voor bloedhitte: stormloop op ventilatoren en zwembaden

Weerbericht

15 juli 2022, 17:20

Wie dit weekend niet in de auto stapt naar een zonbestemming hoeft niet te treuren, vanaf zondag kun je namelijk prima vakantie vieren in eigen land. Dat is te merken in de winkels: er is een enorme stormloop op alles wat je nodig hebt om, verantwoord en veilig, van de zon te genieten.

"Je ziet echt dat mensen zich goed aan het voorbereiden zijn op de komende dagen", zegt een woordvoerder van Bol.com. "De afgelopen week was er een flinke stijging in de verkoop van airco's, ventilatoren en zwembadjes." Dat ziet de Action ook. Daar is de verkoop van ventilatoren zelfs bijna 500 procent hoger dan ze hadden verwacht.

Als warme broodjes

"Maar ook het waterspeelgoed waar kinderen zich koel mee houden doet het goed", vertelt de Action aan Hart van Nederland. "Maar ook producten voor dieren, een mini-zwembadje voor de hond bijvoorbeeld. Producten die voor verkoeling zorgen doen het heel goed." Het wordt de winkel wel een beetje heet onder de voeten. "Je ziet echt dat heel Nederland nu denkt: 'Oei, het wordt wel heel warm'. De komende dagen zitten we nog wel goed. Maar het gaat wel heel erg hard nu."

Bij Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris zien ze ook dat mensen van de zon gaan genieten. "Ventilatoren, zwembaden, waterpistolen en eigenlijk al het speelgoed dat daar op lijkt", laat een woordvoerder van eigenaar AS Watson weten. "Deze week zien we ook dat we veertig procent meer zonbescherming verkopen dan vorige week. Maar dat heeft ook te maken met last-minute-aankopen voordat mensen op vakantie gaan. Maar aan die andere spullen, zoals zwembaden, zie je dat mensen van de zon in eigen land gaan genieten."

Mensen zijn niet vergeten dat de zon ook gevaarlijk is, merkt de Decathlon. "Bij ons zie je dat vooral UV-kleding bijzonder in trek is nu", zegt een woordvoerder. "Daar kun je mee zwemmen, maar wordt vooral voor bijvoorbeeld kinderen gebruikt op het strand omdat het tegen de zon beschermd."

Nederland maakt zich op voor tropische hitte
1:30
Nederland maakt zich op voor tropische hitte

Bovenstaande video verscheen eerder op deze website

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.