Terug

Volg Hart van Nederland

Na morgen is het gedaan met de schaatspret, zachtere lucht trekt land binnen

Weerbericht

10 jan 2024, 10:57

Als je nog wilt schaatsen, moet je dat snel gaan doen. Na donderdag is het namelijk gedaan met de schaatspret, laat meteoroloog Jordi Huirne weten aan Hart van Nederland.

Al een aantal dagen is het ijs dik genoeg om erop te kunnen schaatsen. Dinsdag werd zelfs een marathon geschaatst in Winterswijk.

Weer komende dagen

Woensdag begint de dag koud. De gevoelstemperatuur ligt op -12 graden. In de middag breekt de zon door. De temperatuur blijft de hele dag rond het vriespunt liggen. 's Avonds koelt het vervolgens snel af. Onder een heldere hemel kan het in de nacht afkoelen tot -9 graden.

Ook donderdagochtend vriest het flink. Wel is het zonnig. In de middag trekt vanuit het noorden steeds meer bewolking over het land. Er stroomt zachtere lucht het land binnen. Van noord naar zuid wordt het 6 tot 0 graden. In het noorden zal vanwege de zachtere lucht het ijs weer smelten, in de rest van het land gebeurt dat vrijdag.

Vrijdag is het mistig en kan het glad zijn. In het weekend verdwijnt de vorst en wordt het wisselvallig.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.