Terug

Volg Hart van Nederland

Meteorologische herfst begint droog met volop zonneschijn

Meteorologische herfst begint droog met volop zonneschijn

Weerbericht

1 sep 2022, 10:27

De meteorologische herfst is vandaag officieel begonnen, maar daar merken voorlopig nog weinig van. De zon schijnt vandaag namelijk weer volop en de temperaturen stijgen in het zuiden van het land plaatselijk tot 27 graden. Pas vanaf het weekend neemt de kans op buien toe en raakt het zomerweer uit beeld, aldus Weer.nl.

Vandaag schijnt de zon nog volop, al zullen vooral in de noordelijke helft van het land later ook stapelwolken ontstaan. Het blijft wel droog. Bij een matige, in het Waddengebied af en toe krachtige oostenwind wordt het vanmiddag tussen de 22 gaden op de Wadden en plaatselijk 27 graden in het zuidoosten van het land.

Vanavond en de komende nacht klaart het op. Alleen boven het zuiden van het land komt nog wat bewolking voor. Verder dringt later een veld met hoge bewolking binnen. Het wordt opnieuw een koele nacht, in het noorden kan het kwik plaatselijk dalen tot 9 graden. In de rest van het land wordt het tussen de 10 en 16 graden.

Dit weekend kans op buien

Morgen wordt net als vandaag weer veel zon verwacht, al ontstaan er in de middag meer stapelwolken die zich over het hele land verspreiden. In de middag wordt het zomers met temperaturen tussen de 24 graden in het noorden en 28 graden in het zuiden.

In het weekend gaat het weer langzaam veranderen. De lucht wordt dan vochtiger en de kans op buien neemt toe. Het noorden van het land lijkt daar zaterdag nog niet mee te maken te krijgen. Daar schijnt de zon nog volop en wordt het zo'n 24 tot 26 graden. In de rest van het land is er meer bewolking en neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Na maandag koeler

Maandag belooft opnieuw een warme dag te worden met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De dag begint zonnig, maar later komt er meer bewolking en dringen vanuit het zuidwesten een paar regen- en onweersbuien het land binnen. Na maandag gaan de temperaturen weer verder omlaag. Het blijft de dagen daarna wisselvallig met steeds meer kans op een paar buien.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.