Terug

Volg Hart van Nederland

Recordzonnige lente loopt ten einde: bewolking en kou komen eraan

Recordzonnige lente loopt ten einde: bewolking en kou komen eraan

Weerbericht

21 apr 2022, 14:17

Geniet nog maar even van het zonnetje nu het nog kan, want langzaamaan komen er steeds meer wolken onze kant op. Hier en daar kan zelfs een spatje regen vallen. Dat meldt Weer.nl.

Donderdagochtend komt de zon nog mooi door. Vanuit het oosten drijven dan in de middag steeds meer wolken binnen. In het westen blijft het nog wel zonnig. Tot in de avond, want dan is het overal in het land bewolkt. Lokaal kan het zelfs gaan regenen, "al stellen de neerslaghoeveelheden helemaal niets voor", aldus Weer.nl.

Wolken trekken het land in

Vrijdag krijgt het midden en het zuiden te maken met de meeste wolkenvelden, en in het noorden blijft het zonnig. Een lokaal spatje regen is opnieuw niet uit te sluiten, maar ook die neerslaghoeveelheden zijn nauwelijks meetbaar.

Het weekend kent twee gezichten: zaterdag is het zonnig en warm met temperaturen tussen de 17 en 19 graden, en zondag is het bewolkt en kan het in het zuidenoosten gaan regenen. Het wordt niet warmer dan 16 graden. In het Waddengebied komt het kwik nog een tikkeltje lager uit.

Van recordzonnig naar koude dagen

Hoewel de lente tot nu toe recordzonnig is, wordt het volgende week weer kouder. Gemiddeld over de vijf hoofdstations scheen te zon bijna 122 uur meer dan normaal. Volgende week is het niet meer zo uitbundig zonnig meer; er trekt vaker bewolking over en vooral in het zuidoosten kan het gaan regenen. Het wordt ook weer een stukje kouder: van noord naar zuid wordt het namelijk maar 10 tot 15 graden.

Beeld: Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.