Terug

Volg Hart van Nederland

Last minutes vliegen over de toonbank door natte Hollandse zomer

Last minutes vliegen over de toonbank door natte Hollandse zomer

Weerbericht

1 aug 2023, 07:37

Door het voorspelde herfstweer voor de komende weken kiezen veel Nederlanders voor een last minute naar de zon. De zomervakantie valt de laatste weken behoorlijk tegen en ook komende week lijkt niet geschikt voor een dagje strand in eigen land.

Uit een rondgang van De Telegraaf blijkt dat reisbedrijven het razend druk hebben. Sinds vorige week heeft heel Nederland vakantie, maar het weer lijkt niet mee te willen werken.

Alles wordt steeds duurder, en voor vakanties geldt dat zeker. Toch zijn er manieren om nog betaalbaar op reis te kunnen:

Vakanties steeds duurder: hoe kun je nog betaalbaar op reis?
1:49
Vakanties steeds duurder: hoe kun je nog betaalbaar op reis?

Acties

Voor mensen die tot het laatste moment hebben gewacht is dat niet alleen maar slecht nieuws. De afgelopen weken stuntten reisbedrijven volop met kortingen op last minutes en speciale deals. Nadeel is dat reizigers die nu nog boeken moeten accepteren dat niet overal meer plek is. In januari en februari werden al boekingsrecords gebroken, waardoor sommige hotels vol zitten.

"Heel veel mensen boekten vroeg, maar daarna bleven de cijfers weer wat achter", zegt woordvoerster Hanita van der Meer van reiskoepel ANVR tegen de krant. Kort voor de zomervakantie berekende de organisatie dat zo'n 40 procent van de mensen die op vakantie wilde in de zomer, nog moest boeken.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.