Terug

Volg Hart van Nederland

Koude lucht en winterse buien voor de boeg, wanneer kunnen we de lente verwachten?

Weerbericht

27 mrt 2023, 09:32

Vanochtend begint de dag op veel plekken behoorlijk zonnig, al komen wel stapelwolken voor die lokaal voor een (winterse) bui zorgen. Door de matige tot aan de kust vrij krachtige noordwestelijke wind voelt het behoorlijk koud aan. Wanneer kunnen we eindelijk de lente gaan verwachten?

Volgens de meteorologen van Weer.nl is er vanmiddag is er nog altijd veel ruimte voor de zon, al is de kans op een (winterse) bui nog altijd aanwezig, vooral het eerste deel van de middag. De wind trekt nog iets aan en is matig tot vrij krachtig (4-5 Bft) boven land en krachtig (windkracht 6) tot tippend aan hard langs de noordkust. In combinatie met de relatief lage maximumtemperatuur van een graad of 7, voelt het dus koud aan.

In de middag nemen de buien in aantal en activiteit af en laat de zon zich nog wat meer zien.

Vriezen

Vanavond klaart het breed op en gaat de wind liggen. Komende nacht gaat het landinwaarts op veel plekken licht vriezen. Op de koudste plekken koelt het af tot -2 graden en op grote schaal komt vorst aan de grond voor. Tegen het eind van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe.

Morgen begint de dag koud met in de vroege ochtend op veel plekken lichte vorst. De zon schijnt ochtends de zon nog regelmatig, vooral in de oostelijke helft van het land. In de middag wordt het overal bewolkt. Tot de avond blijft het wel overwegend droog bij temperaturen die stijgen naar zo'n 8 graden. In de avond en nacht naar woensdag kan wat regen vallen, vooral in de noordelijke helft van het land.

Dubbele cijfers

Woensdag volgt opnieuw een overwegend bewolkte dag. Aanvankelijk is het nog wel droog, op een enkel buitje na. Vooral aan het eind van de middag en in de avond is weer kans op neerslag. Soms kan er een stevige bui vallen. De zuidwestelijke wind trekt dan ook aan. Wel is het weer zacht, met van noord naar zuid 11 tot 16 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met veel bewolking, van tijd tot tijd neerslag en soms een stevige wind. Wel zit de temperatuur weer in de lift en ook aan het einde van de werkweek blijft de temperatuur regionaal boven de 15 graden uitkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.