Terug

Volg Hart van Nederland

Komende dagen wordt het zachter en wisselvalliger weer

Weerbericht

13 dec 2022, 07:45

Het was vannacht flink koud in het hele land, en ook vanochtend vriest het nog. Onder de heldere hemel is het hard afgekoeld en in vrijwel het hele land komt de temperatuur uit tussen -6 en -10 graden. Op een enkele plek kan mist ontstaan. Vanwege de gladheid en de mist heeft het KNMI code geel afgegeven.

Volgens Weer.nl lossen de mistbank in de loop van de ochtend weer op en daarna is er veel ruimte voor de zon. In de middag trekken er wat velden met sluierbewolking het land in, maar daar komt de zon nog redelijk goed doorheen. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind en de middagtemperatuur loop met het zonnetje erbij op naar waarden rond het vriespunt. Op de meeste plaatsen komen we net boven nul, maar waarschijnlijk niet overal.

Opnieuw een vriesnacht

Komende nacht wordt het opnieuw flink koud met vooral in het noorden weer matige vorst, zeker als de bewolking daar wegblijft. In het zuiden van het land hangen nog steeds wat wolkenvelden, waardoor het kwik daar wat minder ver daalt, tot ongeveer -3 graden.

Morgen overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat wolken. Later op de dag neemt de kans op een winterse bui in het Waddengebied toe. Maar op veruit de meeste plaatsen is van neerslag geen sprake en wordt het nog een keer een zonnige dag. Warm wordt het niet. De temperatuur stijgt in het binnenland naar 0 tot 2 graden en aan de kust wordt het 3 tot 5 graden.

Zachter weer

Na woensdag gaat de temperatuur een fractie omhoog, tot rond 5 graden. Donderdag en vrijdag is er veel ruimte voor de zon, in het noordwesten van het land kan er een enkele bui voorbijkomen. De nachten blijven koud, met landinwaarts nog steeds kans op matige vorst. In de kustgebieden is het wat zachter met meest lichte vorst in de nachten.

In het weekend komt er wat meer bewolking onze kant op, maar het blijft zaterdag nog bij een enkele (kust)bui en geregeld zon. Vanaf zondag lijkt er een omslag te komen naar zachter en wisselvalliger weer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.