Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in oosten en zuidoosten van Nederland

Weerbericht

20 mei 2023, 21:09

Het KNMI heeft een waarschuwing uitgegeven voor stevige onweersbuien die naar verwachting zondagavond over het oosten en zuidoosten van het land trekken. Voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel geldt vanaf zondag 18.00 uur code geel.

Volgens het weerinstituut kunnen de onweersbuien gepaard gaan met hagel, windstoten en intense regenval in korte tijd, wat kan leiden tot lokale wateroverlast. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden als gevolg van deze weersomstandigheden.

Tot middernacht

De waarschuwing voor Noord-Brabant en Limburg blijft van kracht tot middernacht op zondag, terwijl in Overijssel en Gelderland de waarschuwing geldig is tot 02.00 uur op maandag. Het is belangrijk voor bewoners en bezoekers van deze gebieden om alert te blijven en de weersituatie nauwlettend in de gaten te houden.

Beeld: Ronald Verwijs

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.