Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI waarschuwt voor gladheid vannacht: code geel voor helft van het land

Weerbericht

14 dec 2022, 10:08

Vanavond kan het glad worden aan de kustprovincies. Het KNMI geeft code geel af. Regen en (natte) sneeuw trekken over ons land, die kan bevriezen en voor gladheid op de weg zorgen. Pas extra goed op als je woensdagavond of in de nacht van woensdag op donderdag de weg op moet.

Vanaf woensdagavond is er in een deel van Nederland code geel van kracht, dat meldt het KNMI. De waarschuwing geldt voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Groningen, Drenthe, en Friesland.

Gladheid

Door de neerslag die valt en kan bevriezen wordt het dus oppassen geblazen als je lopend, fietsend of met de auto gaat vanavond. Vanaf 22.00 uur tot en met morgenmiddag is er kans op gladheid. Volgens het KNMI verdwijnt de gladheid donderdagmiddag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.