Terug

Volg Hart van Nederland

Talloze ongelukken vanwege gladheid door ijzel

Weerbericht

26 jan 2023, 06:21

Voor de provincies Limburg, Brabant en Gelderland is donderdagochtend code oranje afgegeven vanwege de gladheid die is ontstaan door ijzel. Het zorgde voor een hoop ongelukken en vaak forse vertraging voor de waaghalzen die toch de weg op gingen.

Het KNMI waarschuwt dat in Limburg de gladheid kan aanhouden tot in de middag. Voor Noord-Brabant en Gelderland is code oranje inmiddels beëindigd.

Volgens de ANWB zijn er afgelopen nacht veel ongelukken gebeurd door gladheid. "Zeker rond Arnhem en Nijmegen", laat een woordvoerder weten aan Hart van Nederland. "Er is hard gewerkt door Rijkswaterstaat en goed gestrooid. Daardoor is de gladheid op de snelwegen voorlopig verdwenen. Maar het blijft oppassen, vooral op lokaal niveau."

Tekst gaat verder onder de foto.

Gelderse gladheid

Op de IJsselbrug bij Arnhem kwamen vier auto's en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De vrachtwagen schaarde, waardoor de snelweg A12 richting knooppunt Velperbroek ruim twee uur afgesloten was. Eén persoon raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De pylonen konden rond 08.00 uur worden weggehaald, maar het duurde nog even voor de vertraging afnam. Ook op de omliggende wegen liep het vast.

Op de A50 bij Apeldoorn zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. De linkerrijstrook is afgesloten, wat zorgde voor een file van ruim een uur. En enkele tientallen kilometers verderop bij Renkum was er twee keer in korte tijd schade. Rijkswaterstaat had net een afzetting neergezet vanwege een ongeluk, toen daar een ander voertuig tegenaan gleed.

Uitglijders

Ook in Drenthe waren er op meerdere plaatsen ongevallen door de gladheid. Een auto met aanhanger met daarop weer een andere auto schaarde op de Vierslagerweg (N853) bij Nieuw-Amsterdam. De bestuurder had net zijn nieuwe auto opgehaald, maar die heeft (net als de oude) zware beschadiging opgelopen. Hijzelf kwam met de schrik vrij. Op de A32 bij Nijeveen gleed een automobilist van de weg af. Hoewel hij een harde klap tegen de vangrail maakte, was er niet meer nodig dan een behandeling in de ambulance.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SPS Media, Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.