Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden nieuwe ijsmeesters geworven na oproep schaatsbond

Weerbericht

12 dec 2022, 23:19

De oproep van de KNSB aan Nederlanders om zich aan te melden als ijsmeester, is succesvol gebleken. Inmiddels zijn er ruim vierhonderd nieuwe krachten opgeleid. De teller komt nu in totaal op zeker 2500 natuurijsmeesters uit.

Een campagne was nodig, omdat de vergrijzing in het voormalige legioen der ijsmeesters hard begon toe te slaan. Er kwamen ruim 800 aanmeldingen binnen van mensen die een opleiding wilden volgen. Rieks Poelman van de KNSB vindt het belangrijk dat de mogelijkheid om te schaatsen op natuurijs behouden blijft. "Zonder ijsmeesters, geen natuurijsbanen of veilige ijstrajecten."

Waar succesvol?

De nieuwe ijsmeesters kunnen de aankomende dagen aan de bak, want de temperaturen in ons land zullen ervoor gaan zorgen dat er een laagje natuurijs zal ontstaan dat - vermoedelijk - dik genoeg is om op te schaatsen. Bij de KNSB zijn er ruim 450 natuurijsverenigingen aangesloten. Voordat het gaat vriezen, moet er op die plekken een team van opgeleide natuurijsmeesters en andere vrijwilligers klaarstaan om er een ijsbaan van te maken.

De zogenoemde combibanen hebben de meeste kans op succes, zegt de KNSB. Dit zijn asfaltbanen waar doorgaans op geskeelerd wordt. Hier wordt laagje voor laagje water opgespoten. Dat gaat sneller dan het traditionele vol laten lopen van een weiland.

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.