Terug

Volg Hart van Nederland

Het wordt héét volgende week, maar hoe heet precies?

Het wordt héét volgende week, maar hoe heet precies?

Weerbericht

12 juli 2022, 16:04

Nederland maakt zich op voor een reeks warme dagen. Dat de temperaturen extreme waarden kunnen gaan aangeven, was al duidelijk. Eerder was sprake van 40 graden of mogelijk zelfs nog warmer. Dit weten we tot nu toe.

Bekijk hierboven het weerbericht voor woensdag 13 juli.

Vanaf zondag gaat het kwik stijgen. In het zuiden worden temperaturen van zo'n 30 graden of iets daarboven voorspeld door Weer.nl. Maar bij die tropische temperaturen blijft het niet.

Smeren geblazen

Volgende week dinsdag lijkt de heetste lucht ons land binnen te dringen. Daarbij kan de temperatuur stijgen tot zo'n 38 tot maar liefst 40 graden, mits er weinig wind staat. De meteorologen houden daarbij wel een slag om de arm; het is immers een voorspelling over best wat tijd, dus in de berekening kan nog veel veranderen.

Die berekening is gebaseerd op een Amerikaans rekenmodel. Dat model ging eerst uit van ruim 40 graden, maar die temperaturen zijn nu van de kaart verdwenen. En dat is misschien maar goed ook.

Hoewel we de temperatuurpiek dus volgende week dinsdag kunnen verwachten, is het na die dag waarschijnlijk vrij snel gedaan met de extreme hitte.

Beeld: Ilse Kootkar

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.