Terug

Volg Hart van Nederland

Het is Goede Vrijdag, maar krijgen we vandaag ook goed weer?

Weerbericht

15 apr 2022, 08:00

Goed nieuws voor wie dit paasweekend lekker vrij is: er staat prachtig lenteweer op het programma. Een hogedrukgebied dat boven Denemarken komt te hangen, zorgt ervoor dat storingen de komende dagen uit de buurt van ons land blijven en we kunnen genieten van droog en zonnig weer. Dat meldt Weer.nl.

De afgelopen nacht zijn laaghangende wolkenvelden vanaf de Noordzee het noorden van het land binnengedrongen. In het zuiden kwamen brede opklaringen voor en daar is op diverse plaatsen mist ontstaan. Over het midden van het land bevond zich aan het begin van de ochtend ook nog een smalle band met opklaringen.

De mist in het zuiden lijkt redelijk snel op te trekken. Dat is ook de plek waar de zon als eerste doorbreekt, samen met het zuidwesten en westen van het land. In het noorden weten de wolken zich langer te handhaven en de kans bestaat dat dit wolkengebied zich ook nog iets verder zuidwaarts, tot over het midden van het land uitbreidt.

In de middag meer zon

Vanmiddag gaat de bewolking over in stapelwolken en uiteindelijk lossen die op. Op steeds meer plaatsen breekt de zon dan ook door en we lijken met een vrij zonnig weertype te eindigen. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en de temperaturen lopen uiteen van 11 graden in het noordoosten tot 17 in het zuiden van het land.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen. Vooral in het noordoosten kunnen later nog weer wolkenvelden vanuit Duitsland binnendrijven, maar verder is er weinig aan de hand. De kans op mist lijkt ook een stuk kleiner dan in voorgaande nachten. De temperaturen dalen tot 2 of 3 graden op de koudste plaatsen, bij het water is het wat warmer.

Volop zon tijdens de paasdagen

Morgen wordt een zonnige dag. Er waait een matige oostenwind en de temperaturen lopen uiteen van 13 graden in het noorden tot 18 graden, lokaal in het zuiden. Ook de paasdagen zien er fraai uit. Beide dagen komt de zon er voluit door, slechts af en toe een beetje gehinderd door velden met hoge sluierbewolking die ook over het land drijven.

De wind is oostelijk tot zuidoostelijk en voert nog wat warmere lucht aan. Daar waar het kwik in de nachten tijdens opklaringen hier daar dichtbij nul kan komen, wordt het overdag steeds tussen 15 graden in het noorden en lokaal 20 graden in het zuiden.

Ook volgende week fraai weer

Ook na het paasweekeinde lijkt het fraaie weer nog aan te houden. Storingen komen vanaf dinsdag wel dichterbij Nederland, maar draaien in het algemeen een beetje om ons heen en lijken onze omgeving vrijwel ongemoeid te laten. De zon blijft dan ook een voorname rol spelen in het weerbeeld en de wind wijkt niet van het oosten.

Wel gaan de temperaturen een tikkeltje omlaag, maar met waarden van dagelijks tussen 14 en 18 graden is het nog steeds aangenaam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.