Terug

Volg Hart van Nederland

Het blijft nog even lenteachtig: maandag lokaal 15 graden

Weerbericht

18 feb 2023, 09:48

Het is de laatste dagen behoorlijk zacht weer voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken liggen de temperaturen rond de 6 a 7 graden, maar al dagen is het veel warmer met temperaturen in de dubbele cijfers. Ook de nachten zijn erg zacht, met temperaturen ruimschoots boven het vriespunt. Het lenteachtige weer lijkt ook komende week nog aan te houden, voorspelt Weer.nl.

Carnavalsvierders die vannacht naar huis zijn gerold zullen het wellicht hebben gemerkt: het was niet koud buiten. In de provincies Zeeland en Brabant bleef het afgelopen nacht nog ruim 10 graden. In de loop van zaterdagmiddag komt het kwik in het hele land weer boven die 10 graden uit en wordt het op plekken in het zuiden met 14 graden zelfs lenteachtig.

Zondag draait de wind, waardoor er tijdelijk wat minder zachte lucht onze kant op wordt geblazen. Met 8 tot 11 graden liggen de temperaturen nog altijd hoger dan normaal. Wel wordt het overwegend bewolkt met soms wat (lichte) regen of motregen. In de middag wordt het op veel plaatsen wat droger met hier en daar een gaatje voor de zon.

Lokaal 15 graden

In de nacht naar maandag klaart het op en neemt de wind af. Op sommige plekken kan hierdoor wat nevel of mist ontstaan. Door de opklaringen wordt het ook een relatief koudere nacht met gemiddeld een graad of 5. Na een grijze start verloopt de maandag zonnig en blijft het zo goed als droog. De wind draait naar het westen tot zuidwesten, waardoor het met de zon erbij in het zuidoosten van het land lokaal zo'n 15 graden kan worden.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.