Terug

Volg Hart van Nederland

Grote kans op mooi lenteweer met Pasen

Weerbericht

2 apr 2023, 17:25

Er is een goede kans dat het tijdens het paasweekend mooi weer wordt. In een eerste verwachting stelt Weeronline dat er een grote kans is op droog weer waarbij maxima van 12 tot 15 graden het meest waarschijnlijk zijn.

Zaterdag zijn er nog flinke periode met regen en doet het weer nog niet lenteachtig aan. Maar vanaf zondag wordt het overwegend droog met veel ruimte voor de zon. Wel is het fris met kans op vorst in de nacht en maxima van 8 tot 11 graden. Halverwege de week stijgt de kans op een enkele bui en neemt de bewolking toe. Maar volgens Weeronline is de kans groot dat het precies in het paasweekend een stuk zonniger wordt en overwegend droog weer is.

Omdat Pasen nog een week vooruit is, kan het ook zijn dat het vrij frisse aprilweer nog aanhoudt. De kans daarop is volgens Weeronline 40 procent. In het koude scenario krijgt Nederland ook met meer bewolking te maken.

Kan vriezen, kan dooien...

Het weer tijdens Pasen kan van jaar tot jaar sterk variëren. Dit komt niet alleen doordat de datum van Pasen sterk wisselt, maar ook doordat het weer in de lente altijd grillig is. Het verschil tussen de warmste Pasen ooit gemeten en de koudste Pasen ooit gemeten is groot.

In 2011 kwam de gemiddelde maximumtemperatuur (gemiddeld over beide dagen) in De Bilt uit op bijna 25 graden. Daar tegenover staat een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,2 graden in 1964.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.