Terug

Volg Hart van Nederland

Lente nog niet in zicht, komende week kans op sneeuwbuien

Weerbericht

6 mrt 2023, 07:31

Wisselvallig weer met regen en mogelijk (natte) sneeuw trekt de komende dagen over ons land. Volgens Weer.nl trekt er een overgangszone tussen winter in het noorden en lente in het zuiden over het land en dat kan voor onstabiele weersomstandigheden zorgen.

De afgelopen nacht al viel in het noordoosten een beetje sneeuw. Hier en daar werden de mensen er vanochtend in een witte wereld wakker. Op andere plaatsen waren het regenbuien die overtrokken. Ook vandaag blijft het op veel plaatsen regenen en kan er in het oosten van het land sneeuw vallen. Vanavond trekt een nieuwe storing vanuit het noordwesten binnen, voornamelijk met regen, maar mogelijk met natte sneeuw in het noordoosten en oosten. Ook blijft de temperatuur laag, het kwik daalt in het noordoosten tot dichtbij het vriespunt.

Sneeuwbuien

Morgen ligt de regenzone boven de zuidelijke helft van het land en kan de neerslag op steeds meer plaatsen in sneeuw overgaan. Vooral in het zuiden van Limburg kan de sneeuw blijven liggen. Later op de dag kunnen er vanaf de Noordzee steeds meer sneeuwbuien het land op drijven.

In de nacht naar woensdag trekt de neerslag weg en komen er opklaringen, wat ervoor zorgt dat het kwik snel daalt. De komende dagen zal het dan ook koud worden, met matige vorst op de koudste plaatsen.

Later in de week iets meer zon

Donderdag overdag schijnt de zon regelmatig, maar het blijft koud. Vrijdag en zaterdag zal er opnieuw neerslag vallen, met kans op sneeuw in het noorden. In het midden en zuiden kan de temperatuur tijdelijk oplopen tot dubbele cijfers, terwijl in het noorden dit nog onzeker is. Na het weekend zal het kwik opnieuw dalen en blijft het wisselvallig weer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.