Terug

Volg Hart van Nederland

Geniet nog maar even van de lentezon: vanaf volgende week gaat het sneeuwen

Weerbericht

2 mrt 2023, 11:41

Geniet nog maar even van het zonnetje, want vanaf vrijdag gaat het weer geleidelijk veranderen. Het zonnige en droge weer gaat maakt plaats voor bewolking en neerslag. Het wordt kouder en we krijgen zelfs te maken met winterse buien, meldt Weer.nl.

In het noorden start de donderdag nog met wat mist en bewolking, maar ook daar breekt net als in de rest van het land de zon later op de dag door. Er staat een matige tot krachtige wind vanuit het noordoosten en temperatuur loopt uiteen van 7 tot 10 graden.

Omslag

Komende nacht kan op meerdere plekken mist ontstaan en gaat het vriezen. Die mist zien we hier en daar ook bij de start van de vrijdagochtend. We krijgen overdag te maken met iets meer bewolking en zullen zo nu en dan ook de zon nog te zien krijgen. De temperatuur stijgt opnieuw tussen 7 en 10 graden.

Vanaf het weekend gaat het weer verder veranderen. Koude lucht komt onze kant op en er gaan buien vallen. Ook staat er een matige tot krachtige wind vanuit het noordwesten. Zondag kunnen er ook winterse buien gaan vallen en komt de temperatuur komt niet meer boven de 5 graden uit. Dat is lager dan normaal in deze periode.

Winterse buien

Volgende week is er grote kans op winterse buien. Als deze in de avond of nacht vallen, zou het zelfs een tijdje wit kunnen worden. Ook een klap onweer is niet uitgesloten. In de opklaringen tussen de buien door kan de temperatuur nog oplopen naar 6 graden. Tijdens de buien daalt het kwik tot het vriespunt.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.