Terug

Volg Hart van Nederland

Annuleringen vanwege mist op Eindhoven Airport, vliegverkeer wel weer hervat

Annuleringen vanwege mist op Eindhoven Airport, vliegverkeer wel weer hervat

Weerbericht

16 dec 2022, 10:56

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is vrijdagmiddag weer opgestart nadat het in de ochtenduren door de mist moest worden stilgelegd. Er zijn wel "verplaatsingen en annuleringen" van vluchten geweest, legt een woordvoerder uit.

Door het slechte zicht kregen reizigers te maken met vertragingen en geannuleerde vluchten. Vliegtuigen die in Eindhoven hadden moeten landen, weken onder meer uit naar Duitse vluchthavens. Eindhoven Airport blijft reizigers aanraden de website van de luchthaven in de gaten te houden.

Het KNMI kondigde vrijdagochtend code geel af voor plaatselijk dichte mist in het oosten van Brabant en in Limburg.

Nieuwe apparatuur

Omroep Brabant meldt dat Eindhoven Airport vaker last heeft van mist dan andere luchthavens, omdat de eisen om te landen en opstijgen er strenger zijn. Wanneer het vliegveld in 2025 nieuwe apparatuur krijgt mag er ook in dichte mist worden gevlogen, en zouden de problemen voorbij moeten zijn.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.