Terug

Volg Hart van Nederland

Eindelijk zonnig weer in aantocht, maar eerst nog vlokje sneeuw

Weerbericht

25 feb 2023, 10:17

Na een week vol bewolking en regen, komt de zon er toch echt aan. Een hogedrukgebied boven Schotland komt voorlopig nauwelijks van zijn plek en dat betekent dat het mooie, maar wel koude weer, bijna de hele week aanhoudt.

Het weekend begint nog met een paar fikse buien. In het noordoosten en oosten van het land komen de meeste en felste buien voor, ook met wat hagel hier en daar, elders zijn de buien lichter. Tussen de buien door zien we af en toe wat opklaringen. 

De temperatuur komt niet boven de 7 graden uit en vanwege de koude wind, voelt het frisser aan. Aan de kust kan het flink gaan waaien en wordt windkracht 6 bereikt.

Ruiten krabben

In de nacht kan het flink gaan vriezen en dus is een ruitenkrabber zondagochtend geen overbodige luxe. De buien houden nog even aan en er kunnen zelfs wat vlokjes sneeuw omlaag dwarrelen. Met een temperatuur van rond de 5 graden, blijven de sneeuwvlokjes helaas niet liggen.

Na het weekend blijft het droog, al blijft het 's nachts vriezen. De zon laat zich meer zien en de temperaturen stijgen naar een graad of 8. Normale temperaturen voor de maand februari, al neemt de kans op regen later in de week toe.

In de onderstaande video zie je hoe je de autoruit ijsvrij krijgt:

Zo ontdooi je een bevroren autoruit
0:30
Zo ontdooi je een bevroren autoruit

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.