Terug

Volg Hart van Nederland

Drukke avondspits verwacht door sneeuwval

Weerbericht

10 mrt 2023, 13:38

Voordat je straks naar huis rijdt, doe je er goed aan rekening te houden met een drukke avondspits. Door sneeuw zullen files langer zijn dan gebruikelijk, volgens de ANWB.

De sneeuw is nog niet verdwenen in het land. In Groningen, Friesland en Drenthe werden mensen vrijdagochtend wakker in een witte wereld. In het midden en noorden van het land valt er begin van de middag een mix van regen en natte sneeuw uit de lucht. Vooral in het noorden blijft die sneeuw liggen.

Rond de avondspits neemt de kans op (natte) sneeuw ook in de rest van het land toe. Het meest actieve sneeuwgebied lijkt vooral over de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel te trekken, mogelijk pakt ook Noord-Holland nog wat mee. In het noorden kan het al aanwezige sneeuwdek nog iets dikker worden, maar daar wordt het geleidelijk droger.

In het onderstaande weerbericht van Weer.nl vertelt Dennis Wilt over de grote verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land als het om het weer van vrijdag gaat:

Weerbericht vrijdag 10 maart 2023
1:33
Weerbericht vrijdag 10 maart 2023

Avondspits

Daardoor is kans op verkeershinder. Volgens de ANWB zijn de files langer dan gebruikelijk op plekken waar regen of natte sneeuw valt. Volgens een woordvoerder zal het vooral in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht druk worden als daar de sneeuw valt tijdens de avondspits. Wel begint de avondspits vroeger dan op andere dagen van de week.

Later in de avond en in de nacht naar zaterdag vriest het op grote schaal. Het KNMI waarschuwt met code geel dat er in het hele land kans is op gladheid door bevriezing van natte wegen. Plaatselijk kan het hierdoor spekglad worden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.