Terug

Volg Hart van Nederland

Morgen code geel voor groot deel van Nederland: windstoten, hagel en veel regen

Morgen code geel voor groot deel van Nederland: windstoten, hagel en veel regen

Weerbericht

29 juni 2022, 17:16

Het kwik gaat morgen op veel plaatsen richting de tropische 30 graden, maar wie lekker een terrasje wil pakken of een fietstocht wil maken, komt van een koude kermis thuis. Het KNMI heeft voor morgenmiddag namelijk code geel afgekondigd voor zes provincies.

Het weeralarm geldt, van noord naar zuid, voor Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Daar moeten Nederlanders zich volgens het KNMI opmaken voor pittig onweer. Tijdens de buien zijn windstoten van 60 kilometer per uur mogelijk. Ook kan er in korte tijd veel regen vallen: op sommige plekken wordt 30 millimeter in een uur verwacht.

Het weerinstituut waarschuwt dat buitenactiviteiten, zoals muziekfestivals en openluchtconcerten, mogelijk hinder kunnen ondervinden van het noodweer. Het KNMI verwacht dat de onweersbuien aan het einde van morgenavond via het noorden het land weer uittrekken.

Weerbericht woensdag 29 juni 2022
1:32
Weerbericht woensdag 29 juni 2022

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.