Terug

Volg Hart van Nederland

De zon vandaag nog volop aanwezig, later deze week meer wolken

Weerbericht

20 apr 2022, 10:57

Terwijl zich kleine veranderingen in het Nederlandse weerbeeld beginnen af te tekenen, kunnen we vandaag een zonovergoten dag verwachten. In vrijwel het hele land schijnt de zon onafgebroken, alleen in het midden en zuiden kunnen vanmiddag ook een paar stapelwolken ontstaan. Maar zonaanbidders opgelet: vanaf morgen komt er meer bewolking en na zaterdag wordt het ook een stukje kouder.

Het weer bij ons staat nog altijd onder invloed van een hogedrukgebied waarvan het centrum boven de Noorse Zee terug te vinden is. Een stevige oostelijke tot noordoostelijke wind, die aan zee – en dan vooral in het Waddengebied – af en toe krachtig kan zijn, voert droge lucht aan, waarin maar weinig bewolking voorkomt. Volgens Weer.nl kunnen vandaag volop genieten van de zon schijnt, alleen in het midden en zuiden kunnen vanmiddag een paar platte stapelwolken ontstaan. Het wordt 15 graden in het noorden en 18 graden in het zuiden. Daarmee is het iets koeler dan gisteren.

Vanavond en de komende nacht is het nog steeds helder. Het blijft een beetje waaien. Daardoor wordt het niet meer zo koud. Op de koudste plekken dalen de temperaturen niet verder dan tot ongeveer 3 graden, aan zee is het rond 7 graden.

Morgen enkele wolkenvelden met een spatje regen

Morgen begint de dag met flink wat zon, maar in de middag steken vanuit Duitsland een paar wolkenvelden de grens over die vooral over het oosten en noordoosten van het land trekken. In de avond breidt de bewolking zich wat verder landinwaarts uit. Laat in de avond zou uit die wolken heel lokaal een spatje regen kunnen vallen, maar de hoeveelheden stellen helemaal niets voor. De oostelijke tot noordoostelijke wind kan in het Waddengebied nog steeds af en toe een windkracht 6 bereiken en het wordt net als vandaag 15 tot 18 graden.

Vrijdag wisselen de zon en wolkenvelden elkaar af, met de meeste zon in het zuidwesten en de dikste wolken in het noordoosten. Op een heel lokaal en licht buitje in de middag na is het overal droog. De oostenwind trekt nog wat aan en kan in het volledige kustgebied af en toe krachtig zijn en de temperaturen komen opnieuw tussen 15 en 18 graden uit.

Warm en winderig weekend

Het weekend heeft twee gezichten. Zaterdag lijkt een zonnige dag te worden met temperaturen tussen 17 graden in het noorden en lokaal 21 graden in het zuiden. Wel waait het nog steeds flink door uit een oostelijke richting. Zondag draait de wind naar een meer noordelijke richting, drijven weer wolkenvelden het land binnen en komen de temperaturen lager uit. Het wordt in de middag niet warmer dan tussen 12 en 15 graden.

Beeld: Joyce Derksen, Doornenburg

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.