Terug

Volg Hart van Nederland

Daar is de lente! Vandaag en morgen temperaturen tot 17 graden

Weerbericht

17 mrt 2023, 09:23

De dikke truien kunnen (voor nu) weer even terug de kast in. Er zijn namelijk lenteachtige temperaturen in aantocht. Vooral vrijdag en zaterdag wordt het lekker. In het binnenland kan het zelfs wel 17 graden worden, voorspelt Weer.nl.

Vrijdagochtend liggen de temperaturen nog rond de zeven graden, maar doordat de zon zich geregeld laat zien, zal het kwik snel omhoog schieten. Op de meeste plaatsen is het droog, maar er kunnen wat buien over het land trekken.

Er waait een zwakke tot matige wind. Op de Wadden kan die wind vrij krachtig zijn. In de kustregio's wordt het 10 tot 14 graden, in het binnenland 15 tot 17 graden.

Lenteachtig weer

Ook zaterdag wordt het lenteachtig. Er waait een zwakke tot matige wind, met temperaturen van 10 graden aan zee tot 17 graden in Limburg. In de ochtend kunnen er nog een paar buitjes vallen, maar rond de middag is het tijdelijk droog met geregeld zonneschijn.

Later op de dag trekken vanuit het zuiden een paar stevige buien het land binnen. Daarbij kan het gaan onweren en hagelen.

Frissere zondag

Zondag wordt het iets frisser, met hier en daar een lokale bui. In de middag wordt het tussen de 9 en 13 graden.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.