Terug

Volg Hart van Nederland

Daar gaan we weer: opnieuw wolk met Saharazand op komst

Weerbericht

27 okt 2022, 16:20

Pech voor de mensen die net hun auto door de wasstraat hebben gemanoeuvreerd: het lijkt erop dat we vrijdag opnieuw een wolk met Saharazand kunnen verwachten. Volgens Weer.nl is vooral één gedeelte van Nederland de klos.

Over het weer zelf hebben we weinig te klagen: er worden zeer hoge temperaturen verwacht, zeker voor de tijd van het jaar. Maar er lijkt - niet voor het eerst - een addertje onder het gras te zitten. Donderdagmiddag komt er al wat Saharazand vanuit het zuiden ons land binnen en die wolk is ook vrijdag de hele dag aanwezig.

Op basis van de meest recente berekeningen, lijkt het grootste gedeelte van het zand zich vrijdag boven het zuidoosten van ons land te begeven. Overigens worden precies daar ook de hoogste temperaturen verwacht.

Sluierbewolking

Dat neemt niet weg dat de rest van Nederland zich niet druk hoeft te maken. Vrijdag zal er boven Nederland ook sluierbewolking zijn en als er maar genoeg grote deeltjes Saharazand in die bewolking zitten, dan krijgen ook andere delen van ons land te maken met de door velen vervloekte substantie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.