Terug

Volg Hart van Nederland

Onweer houdt huis in Nederland: bomen uit de grond gerukt en overstromingen

Weerbericht

18 juni 2021, 08:15

Flinke onweersbuien en harde wind zorgden vanmorgen vroeg al voor overlast. Vooral in Brabant heeft de brandweer het druk met meldingen van uit de grond gerukte bomen en kleine overstromingen.

In een tuin in Oirschot rukte de wind meerdere bomen uit de grond. Ook in de omgeving zijn enkele bomen omgegaan, aldus bewoner Ruud Severijns.

Ook bij Hanneke Coolen-Olst rukte een windhoos bomen uit de grond en stroomde het riool over vanwege wateroverlast.

De brandweer Brabant-Zuidoost laat op Twitter weten dat ze veel meldingen krijgen van stormschade in Oirschot, De Beerzen en omgeving.

Het KNMI waarschuwt dat er ook vrijdagochtend, vooral in Noord-Brabant, lokaal onweer voorkomt met hier en daar hagel en veel neerslag in korte tijd. De buien bewegen de komende uren noordwaarts over het midden van het land. In de tweede helft van de middag ontstaan er boven het zuiden van het land opnieuw onweersbuien.

Zware windstoten en hagel

De onweersbuien die in de middag worden verwacht boven het zuiden, pakken wat zwaarder uit. Lokaal kunnen zware windstoten en hagel voorkomen. Plaatselijk kan er veel neerslag in korte tijd vallen, met wateroverlast tot gevolg. De buien bewegen in de avond van zuid naar noord over het land en verlaten het land aan het einde van de avond.

Donderdag sloot het weerinstituut niet uit dat het vrijdagmiddag zeer plaatselijk tot een tornado zou kunnen komen. Daar lijkt nu geen sprake meer van.

Rijkswaterstaat drukt automobilisten op het hart hun rijstijl aan de omstandigheden aan te passen, vooral bij zware regenval of hagelbuien.

Redactie Hart van Nederland/ANP Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.