Terug

Volg Hart van Nederland

Het wordt koud, nat en plaatselijk glad op 'Blue Monday'

Weerbericht

16 jan 2023, 08:06

Op 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar, maakt Moeder Natuur het lastig om een lichtpuntje te zien. Het wordt een koude dag met veel kans op neerslag, die door de lage temperaturen kan vallen als natte sneeuw. De temperatuur ligt aanvankelijk rond 3 of 4 graden, maar kan in de neerslag tot 1 of 2 graden boven nul dalen.

Volgens Weer.nl blijft vanmiddag de neerslag een grote rol spelen, met perioden van natte sneeuw in gebieden waar de neerslag intens is. Dit kan leiden tot opvallend winterse taferelen en lokale gladheid. Houd rekening met de weersomstandigheden als je onderweg bent en wees extra voorzichtig op de weg. Aan het einde van de middag zal de wind aan de kust flink aantrekken.

Vanavond trekt het weer vanuit het westen op en zal het droger worden, maar nog steeds kans op neerslag of natte sneeuw vooral in het binnenland. Houd rekening met stevige wind in het westen en noorden van het land. Komende nacht klaart het op, gaat de noordwestelijke wind wat liggen en gaat het in het binnenland vriezen. In de kustprovincies ligt de temperatuur op de meeste plekken iets boven het vriespunt.

Na vandaag droger en iets meer zon

Morgen is op de meeste plekken een overwegend droge dag met vaak ruimte voor de zon. Alleen in het noorden is er een kans op een lokale (winterse) bui. Er staat een zwakke tot matige wind uit west tot noordwestelijke richting en met maxima uiteenlopend van 3 graden in het binnenland tot 6 graden aan de kust is het kouder dan we van de afgelopen periode gewend zijn. In de nacht naar woensdag volgt een koude nacht met in het binnenland mogelijk matige vorst.

Woensdag lijkt de eerste helft van de dag overwegend zonnig te verlopen. In de loop van de middag en vooral avond neemt de bewolking en kans op neerslag vanuit het noordwesten toe. De west tot zuidwestelijke wind trekt in de loop van de dag ietsje aan en de temperatuur komt hooguit een graadje hoger uit dan op de dinsdag.

Na woensdag wisselen de zon en winterse buien elkaar af. Het wordt iets warmer dan het begin van de week met temperaturen tussen de 4 en 7 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.