Terug

Volg Hart van Nederland

Noodweer geeft overlast: blikseminslag hindert treinverkeer en wegen lopen onder water

Noodweer geeft overlast: blikseminslag hindert treinverkeer en wegen lopen onder water

Weerbericht

7 mei 2023, 17:07

Op veel plekken in het land zorgen de regen- en onweersbuien zondagmiddag voor problemen, met name in het verkeer. Zo ligt een deel van het treinverkeer in Amsterdam plat vanwege blikseminslag en in meerdere steden zijn wegen ondergelopen.

Dat is goed te zien in het Gelderse De Klomp bij Veenendaal, waar de spoortunnel bij het station volliep met regenwater. Inmiddels is de tunnel afgesloten, maar één automobiliste had pech en kwam volledig vast te staan in het hoge water.

De brandweer moest de auto uit het water duwen en de bestuurder bevrijden:

In Brabant hebben veel automobilisten moeite zich een weg te banen door het regenwater. Op sociale media is te zien hoe het weer het verkeer platlegt. "Ik wilde naar het PSV-stadion", twittert een teleurgestelde voetbalfan in Eindhoven. "Eindhoven aan zee", zegt iemand anders.

Vier vrienden in het Brabantse Nuenen maakten van de (waters)nood een deugd, zie hier hoe:

Ook in andere delen van het land regent het flink. In het Gelderse Doesburg komt het met bakken uit de hemel vallen: "En het gaat maar door, Doesburg verzuipt!"

Overlast

ProRail meldt dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Amsterdam en Utrecht, Weesp en Watergraafsmeer. Richting Leiden en Rotterdam rijden minder treinen door een gestrande trein.

In Eindhoven lopen wegen onder:

Code geel geldt voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers goed op te letten en bij slecht weer de rijstijl aan te passen. Volgens het KNMI is het slechte weer zondagavond weer voorbij.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.