Terug

Volg Hart van Nederland

Aardappelvormige asteroïde stormt mogelijk op de aarde af

Aardappelvormige asteroïde stormt mogelijk op de aarde af

Weerbericht

11 aug 2021, 20:35

De aardappelvorminge ruimterots Bennu vormt op 24 september 2182 een mogelijke bedreiging voor de aarde. Het kan dan zijn dat de asteroïde op onze planeet botst. De waarschijnlijkheid is ongeveer 1 op 2700 (0,037 procent).

Hoewel de kans dat Bennu de aarde raakt erg klein is, blijft het een van de twee gevaarlijkste bekende asteroïden in ons zonnestelsel, samen met een andere, genaamd 1950 DA, aldus de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Op miljoenen kilometers afstand

De sonde deed de afgelopen jaren onderzoek bij Bennu. De asteroïde, die ongeveer een halve kilometer doorsnee heeft en in een baan rond de zon draait, is momenteel op 306 miljoen kilometer afstand van de aarde. De asteroïde kan wetenschappers iets vertellen over het ontstaan van ons zonnestelsel en over het ontstaan van leven op aarde.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.