Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen vuurwapens gevonden in groot drugslab Someren

Tientallen vuurwapens gevonden in groot drugslab Someren

112

26 dec 2020, 16:27

De politie heeft een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij een inval in een loods in Someren. Agenten vonden ook nog eens tientallen vuurwapens bij een inval in een woning bij deze loods. Dat maakte de politie zaterdag bekend. Volgens de politie werd de loods gebruikt als drugslab. Het zou gaan om een groot lab dat al langere tijd voor duizenden liters aan synthetische drugs produceerde.

Groot drugslab

De politie kwam donderdag in actie na tips dat zich in een loods bij een woning aan de Bergdijk een drugslab bevond. Toen de politie er binnenviel was het lab al ontmanteld. De politie vermoedt dat het om een amfetaminelab ging. Bij de invallen in de loods en woning arresteerde de politie een 68-jarige man uit Someren en twee mannen van 38 en 55 jaar uit Deurne. De man uit Someren zit nog vast. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Lees ook: Drugsafval in honderd jerrycans en vaten gevonden in Hoogerheide

Chemisch afval

In de loods en een naburige zeecontainer vonden de agenten behalve een niet nader genoemde hoeveelheid amfetaminepasta ook tientallen grote en kleine vaten, deels gevuld met chemicaliën of chemisch afval. Een speciaal team van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) is tot en met eerste kerstdag bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab en het opruimen van de chemicaliën.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.