Terug

Volg Hart van Nederland

Ongekend hoge vraag naar huisdieren door corona-eenzaamheid: 'Maar kun je straks nog wel voor die hond zorgen?'

Dieren

18 apr 2020, 23:05

In de zoektocht naar een maatje in huis én de nodige lichaamsbeweging schaffen veel mensen in coronatijd een hond aan. Maar de Dierenbescherming is bang dat het om impulsaankopen gaat. Hoe gaat het met het nieuwe speelkameraadje als de coronacrisis straks voorbij is? Sandra Bekaert runt samen met haar vriendin een hondenschool in Aalsmeer, waarbij ze ook beagles fokt. "Normaal gesproken krijgen we een of twee keer per maand een aanvraag, op dit moment wel zes per dag. Dus er is wel degelijk een stijging." Klanten zijn er nu genoeg, maar er is maar af en toe een nestje. Sandra is daarom bang dat mensen overstappen naar malafide fokkers, en dat ze niet vooruit kijken bij de aanschaf van huisdieren. "Kun je straks nog zorg dragen voor de hond? Heb je wel genoeg tijd, heb je genoeg geld, kun je wel genoeg aandacht geven? We weten nog niet eens wat het nieuwe normaal is, dus dat is wel zorgwekkend."

Nieuw thuis

Carolien van Aubel heeft haar huishouden sinds één dag voordat de scholen dichtgingen uitgebreid met Smokey. De pup is geen echte corona-aankoop, maar op dit moment komt het niet slecht uit. "We zien hem nu goed opgroeien. Dat krijg je anders toch iets minder mee." Maar ook zij meent dat niet iedereen zomaar een huisdier moet nemen. "Als we straks weer allemaal moeten werken en normaal mogen doen zit je nog steeds met de hond, dat moet je wel beseffen." Lees ook: NVWA treedt op tegen fokkers van honden met korte snuit Bij verschillende opvangen van de Dierenbescherming is er ook een grotere vraag naar huisdieren, vertelt woordvoerder Carmen Silos. "Het is natuurlijk supermooi dat dieren een plaats krijgen en dus een huis vinden. Maar het plaatsingsbeleid blijft strikt, we stellen strenge eisen. We vragen bijvoorbeeld meer door over de tijd ná de coronatijd." Foto: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.