Terug

Volg Hart van Nederland

'Monsterscore voor PVV in nieuwe peiling, 15 zetels meer dan tijdens verkiezingen'

Verkiezingen

10 feb 2024, 08:36

Een monsterscore voor PVV in de nieuwe peiling van Maurice de Hond. De partij blijft maar omhoog schieten. Bij nieuwe verkiezingen zou de partij van Geert Wilders maar liefst 52 zetels in de wacht slepen, 15 meer ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023, maakte de opiniepeiler bekend in Op1.

NSC en VVD verliezen juist zetels. De partij van Pieter Omtzigt scoort slechts 11 zetels, 9 minder vergeleken met de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de Hond is er sprake van polarisatie binnen NSC.

Weggelopen stemmers zeggen Omtzigt niet meer te vertrouwen. Ze beoordelen hem dan ook met een 4.

Rechtse coalitie

Maar 80 procent van de weggelopen kiezers blijft voor een rechtse coalitie, aldus De Hond. De gebleven kiezers zijn het volledig oneens met de weglopers: qua vertrouwen geven zij Omtzigt een 8,3. De helft is voor een rechtse samenleving.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

De VVD met Dilan Yeşilgöz aan het roer is echter de grootste verliezer. De liberalen zakken van 24 naar 13 zetels, het laagste aantal sinds 1956.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.