Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder en zonen Caroline van der Plas trots: 'Ze schrijft geschiedenis'

Verkiezingen

16 mrt 2023, 17:29

Het leven van Caroline van der Plas staat sinds woensdagavond compleet op z'n kop. Met haar partij BoerenBurgerBeweging (BBB) boekte ze een monsterzege in de Provinciale Statenverkiezingen. Haar moeder, Nuala van der Plas-Fitzpatrick, is enorm trots op haar dochter. "Het is heel bijzonder. Ik kon het eigenlijk niet geloven gisteravond", zegt Van der Plas-Fitzpatrick tegen Hart van Nederland.

Het was een overweldigende avond voor de moeder van Caroline. "Het begint nu pas door te dringen. Ik heb de hele ochtend appjes gehad, maar ik heb nog niks kunnen beantwoorden. Ik ben heel trots op Caroline. Ze staat daar en maakt geschiedenis. Dat is geweldig. Dit is loon naar werken. Ze mist haar man heel erg en ook mijn man had dit geweldig gevonden."

Fijne ploeg

"Ik ben een beetje schor en de adrenaline giert ook nog door mijn lichaam", zegt Van der Plas-Fitzpatrick. Ze was woensdagavond bij de uitslagenavond van BBB. "Het is een verrassing dat er zoveel zetels uit zijn gekomen. Dat hadden we nooit verwacht. De hele partij heeft het geweldig gedaan. Ze heeft een hele fijne ploeg die achter haar staat."

De moeder van Caroline was zelf jaren CDA-wethouder. Ze geeft dan ook weleens advies aan haar dochter. "Maar niet teveel. Ik wil haar ook niet in de weg lopen. Caroline is altijd haar eigen persoon geweest. Misschien heeft ze in de tijd dat ik wethouder was wel iets opgestoken, maar ik dring haar niks op. Ik hoop dat de vorming van de colleges nu goed gaat. Er moet iets gebeuren. Ik wens ze veel sterkte daarbij."

Weekendje weg

Als de verkiezingsspanning uit de lucht is, hoopt Van der Plas-Fitzpatrick op een weekendje weg met haar dochter. "Ze moet ook haar rust pakken. Ik hoop dat we een paar dagen wegkunnen binnenkort. Daar hebben we het wel al over gehad."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.