Terug

Volg Hart van Nederland

Eurocommissaris Timmermans wil 'graag' in gesprek met BBB-leider Van der Plas over stikstofcrisis

Verkiezingen

22 mrt 2023, 16:45

Klimaatman van de Europese Commissie Frans Timmermans wil "graag" in gesprek met BBB-leider Caroline van der Plas over een oplossing voor de stikstofcrisis. "Ze is van harte welkom. Ik ontvang haar heel graag", zegt Eurocommissaris.

Van der Plas won als nieuwkomer de Provinciale Verkiezingen vorige week, onder meer met haar verzet tegen de stikstofplannen van het kabinet. Haar BBB werd de grootste in alle provincies, die het stikstofbeleid moeten gaan uitvoeren, en heeft daar dus een stevige stem.

Bekijk Van der Plas' enorm enthousiaste reactie in de video hieronder:

Van der Plas uitzinnig na eerste exitpoll
1:10
Van der Plas uitzinnig na eerste exitpoll

Na overleg met premier Mark Rutte opperde Van der Plas zelf ook een bezoek aan de commissie, die de EU-regels bewaakt die bijvoorbeeld gelden voor het uitkopen van boeren.

Europese regels uitleggen

Timmermans legt de BBB-leider met plezier de Europese regels uit, zegt hij. Maar hij hamert erop dat Nederland zelf vervolgens keuzes moet maken, bijvoorbeeld of boeren zelf moeten kunnen kiezen of ze zich laten uitkopen of dat ze daartoe kunnen worden gedwongen. "Dat is niet aan ons."

"Ik weet niet heel duidelijk wat ze precies wil, want er worden verschillende dingen gezegd", zegt de tweede man van de commissie. Maar "de Europese wetgeving staat wel. Die kan niet zomaar opzij worden geschoven". Bovendien is het stikstofprobleem er nu eenmaal en "kunnen we dit niet maar laten versloffen".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.