Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna alle stemmen geteld: BBB in alle provincies de grootste

Verkiezingen

17 mrt 2023, 07:08

De BoerBurgerBeweging (BBB) is in iedere provincie de grootste partij geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij was in sommige provincies zoals Drenthe en Overijssel met afstand de grootste. In onder meer Utrecht en Noord-Holland won de partij het nipt van GroenLinks en de VVD.

Het was nog even wachten op het Utrechtse Veenendaal, maar nu alle gemeentes binnen zijn blijkt dat de partij van Caroline van der Plas ook in de provincie Utrecht als beste uit de bus is gekomen.

Laatste twee provincies

In Gelderland en Zuid-Holland laat de voorlopige uitslag nog even op zich wachten. Maar ondanks dat nog niet alle stemmen geteld zijn, is BBB daar niet meer in te halen door de andere partijen.

In de provincies Overijssel en Drenthe heeft de partij het meeste succes geboekt. Ongeveer een derde van de kiezers stemde daar op BBB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.