Weer & Verkeer

Stevige onweersbuien in Midden- en Oost-Nederland

Het KNMI geeft code geel af voor de regio Midden- en Oost-Nederland. Er valt extreem veel neerslag, lokaal zo’n 30mm per uur en er is kans op hagel- en onweersbuien. Boven het IJsselmeergebied kunnen er zelfs windhozen ontstaan.

Op veel plekken in het land zorgt het weer voor overlast, niet alleen de straten staan blank maar ook veel woningen en bedrijven hebben last van zware lekkages. Zoals bij omroep BNNVARA, waar het water letterlijk naar binnen stroomt.

Meerdere blikseminslagen

In Brabant is op twee plekken een woningbrand uitgebroken. In Tilburg en Wijk en Aalburg is de bliksem ingeslagen in een woning. Beide huizen hebben veel schade opgelopen.

Ook in Nieuwegein is de bliksem ingeslagen in het dak van een flat, waardoor er brand uitbrak. De brandweer is massaal uitgerukt en heeft de brand inmiddels onder controle. Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

De zware buien waaien wel snel over. Aan het begin van de avond is het in heel het land weer droog.


Voor veel Nederlanders die hun vakantie doorbrengen in eigen land was het vandaag ook afzien. Zoals op camping ‘t Haasje in Olst, waar de bezoekers ook echt het haasje waren…