Terug

Volg Hart van Nederland

Verdwijnen racecircuit domper voor Lierop

Verdwijnen racecircuit domper voor Lierop

nieuws

1 feb 2017, 11:53

Het racecircuit in de Herselse bossen bij Lierop dreigt na dik 45 jaar te verdwijnen. Dit door toedoen van een paar omwonenden die bezwaar hebben aangetekend tegen de herrie. Coureur Jan-Paul Maas is het spuugzat dat deze trots van Lierop onder vuur ligt en startte 19 januari een petitie. Dat doet hij samen met raadslid Guido Schoolmeesters van de partij Gemeenschapslijst Someren-Eind. Inmiddels hebben meer dan 13.000 mensen een krabbel gezet. De petitie is nog tot en met april te tekenen, maar als een soort tussentijds ‘protest’ werden dinsdagavond de eerste handtekeningen aangeboden aan de gemeente Someren.

Verscheurd Het dorp is diep verscheurd door de mogelijke verdwijning van het racecircuit. De helft van de ruim 2200 inwoners van Lierop heeft als vrijwilliger of sporter wel iets te maken met het circuit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.