Terug

Volg Hart van Nederland

Verboden goudvissen uit gracht Veenendaal gevist

Verboden goudvissen uit gracht Veenendaal gevist

nieuws

19 apr 2017, 21:56

Het was vorig jaar allemaal zo goed bedoeld; goudvissen uitzetten in de Brouwersgracht van Veenendaal om de boel wat op te fleuren. Maar helaas, initiatiefnemer Hans van Manen moet ze er woensdag alle 80 uitvissen. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn goudvissen zijn exoten die niet in open water thuishoren. De gemeente laat een deel van het water, tot zo'n 30 centimeter hoogte, uit de gracht weglopen. Op die manier kan de heer Van Manen er relatief gemakkelijk bij. Vorig jaar zette Van Manen met een stel enthousiaste buurtbewoners de vissen uit. Ook winkeliers en zelfs de gemeente vonden het een goed idee. Maar nu een jaar later, liggen de kaarten er heel anders bij en moet de gracht dus leeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.