Terug

Volg Hart van Nederland

Vandaag nog frisjes, begin volgende week warm lenteweer voor de boeg

Weerbericht

10 apr 2022, 09:38

Vandaag belooft het mooier weer te worden dan gisteren. Zo zijn er minder (winterse) buien en loopt de temperatuur al gestaag op in aanloop na het mooie en warme lenteweer dat we begin aankomende week kunnen verwachten. Dat meldt Weer.nl.

Vanochtend vroeg trekken nog een paar winterse buien over het land. De buien verliezen snel aan activiteit, maar er blijven stapelwolken aanwezig waaruit ook later in de ochtend heel lokaal nog wat neerslag kan vallen. Daarbij is het eerst nog koud, maar de zon schijnt buiten die stapelwolken om flink. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het uiterste noorden soms vrij krachtig.

Vanmiddag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Lokaal kan een wat grotere stapelwolk uitgroeien tot een bui, maar veel stelt het niet voor. Met 9 tot 12 graden is het nog altijd fris voor de tijd van het jaar. Met een zwakke en variabele wind kan het vanncht opnieuw flink afkoelen. Landinwaarts gaat het op grote schaal licht vriezen, tot -2 of -3 graden. In de kustgebieden blijft het een paar graden boven nul.

Warme lucht

Morgen draait de wind meer naar het zuiden tot zuidoostenkomen en dat is te merken aan de temperatuur. Na een koude nacht stijgt het kwik in de ochtend razendsnel. Aan het einde van de middag is de temperatuur opgelopen tot zo'n 15 graden in een groot deel van het land. In het zuiden kan de 17 graden al worden bereikt, in het uiterste noorden en op de Wadden wordt het niet warmer dan 10 tot 13 graden.

Het weerbeeld is vriendelijk met een afwisseling van zon en (hoge) wolkenvelden. Het blijft overal droog.

Fraai lenteweer

Dinsdag gaat de temperatuur verder omhoog en wordt het op de meeste plaatsen tussen 20 en 22 graden. Als het ook in De Bilt tenminste 20 graden wordt is sprake van de eerste officiële warme dag van 2022. Op de Wadden blijft het kwik duidelijk achter door het nog koude zeewater, met maximaal zo'n 15 graden. Wederom wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Later in de middag en avond is een kleine kans op een bui, vooral in de kustprovincies.

Voor woensdag is de verwachting nog wat onzeker. Volgens het meest waarschijnlijke scenario wordt het opnieuw behoorlijk warm, in het zuidoosten misschien wel tot 23 of 24 graden. Vanuit het westen probeert echter koelere lucht het land te bereiken. Mocht dit toch wat eerder gebeuren, dan blijft het kwik in het westen steken op zo'n 13 graden en wordt het ook landinwaarts wat minder warm. In beide gevallen lijkt er meer bewolking aanwezig te zijn dan op dinsdag en bovendien is kans op wat regen of een (onweers)bui.

Vanaf donderdag daalt de temperatuur naar vrij normale waarden voor de tijd van het jaar, zo tussen 13 en 17 graden. Het blijft mooi lenteweer met regelmatig ruimte voor de zon en overwegend droge condities. Ook voor het Paasweekend blijft de verwachting er goed uit zien.

Beeld: Jessie van Neer, Beesel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.